Daar sta je dan, in je badkamer te kijken in de spiegel en denkt, jeetje, mijn huid ziet er vaal en moe uit. Door de aangescherpte coronamaatregelen zit een bezoek aan de schoonheidsspecialist er even niet voor je in of misschien ga je niet zo vaak naar de schoonheidsspecialist maar wil je jezelf even verwennen en je huid een oppepper geven. Om je een eindje op weg te helpen hebben we voor jou speciale Do It Yourself Treatments samengesteld zodat je thuis lekker aan de slag kunt gaan! Lees hieronder nog meer tips om je huid een boost te geven.

Er van uitgaande dat je dagelijks de essentiële verzorging geeft aan je huid, namelijk reiniging, oog-, dag- en nachtverzorging én bescherming (SPF) kan je je huid thuis een boost geven door:

1. SCRUBBEN/PEELEN

Een scrub of peeling zorgt ervoor dat je huid haar dode huidcellen versnelt verliest zodat er een gezonde glans zichtbaar is en je huid na het scrubben werkstoffen beter kan opnemen. Kies vervolgens voor een cosmetica product met een hoog percentage aan werkstoffen in de vorm van een serum of ampul.

Gebruik een mechanische scrub met korreltjes/bolletjes die langs de huid "schuren" om de cellen te verwijderen, een peeling op basis van (fruit)zuren of een enzymatische peeling, dit is een oppervlakkige peeling die de huidcellen van de bovenste huidlagen losweekt.

Een peeling met zuren verwijdert normaliter meer lagen dode huidcellen dan een mechanische scrub of enzymatische peeling maar dit is ook afhankelijk van de Ph waarde van het product en het percentage zuren.

Wij adviseren:

PRIORI SKIN DECODED | LCA SMART PEEL PADS, exfoliërende pads voor gezicht en lichaam die een professionele technologie bevatten waardoor de buitenste lagen dode huidcellen worden verwijdert. Kan bij diverse huidaandoeningen worden ingezet zoals keratis pilaris, pigmentatie, ingegroeide haren, voor het scheren, droge handen en voeten. Werkt oplichtend en geeft een frisse en gezonde huid.

Mechanische scrubs:

NEODERMA | FACE LUSTER DEEP CLEANSING SCRUB bevat gepolijste amandel- en abrikozenpitten om je huid glad te maken en celvernieuwing te stimuleren.

NEODERMA | FACE LUSTER EXFOLIATING CREAM heeft een zeer fijne structuur waardoor deze geschikt is voor de gevoelige huid.

JANSSEN COSMETICS | DRY SKIN MILD FACE RUB bevat zachte jojobawax parels die je huid scrubt maar niet beschadigt. Daardoor is deze scrub met volle, crème structuur ook geschikt voor de gevoelige huid.

JANSSEN COSMETICS | DEMANDING SKIN INTENSIVE FACE SCRUB is een crème scrub met gepolijste perzikpitten die je huid glad maakt en je voorziet van een goede doorbloeding.

JANSSEN COSMETICS | FAIR SKIN BRIGHTENING EXFOLIATOR is een fijne scrub voor de gepigmenteerde huid die je oplicht en de poriestructuur verfijnt.

Mechanisch scrub en melkzuur peeling:

Een scrub met een dubbele werking! De PRIORI SKIN DECODED | LCA FX160 2XFOLIANT PEEL + SCRUB bevat naast melkzuur ook biologisch afbreekbare microscrubdeeltjes om je huid direct een prachtige glow te geven zonder deze te beschadigen.

Enzymatische scrub:

De JANSSEN COSMETICS | MATURE SKIN SKIN REFINING ENZYME PEEL mag je 's avonds aanbrengen en de hele nacht in laten trekken om vervolgens 's ochtends te verwijderen voor een frisse, gezonde teint. Kan ook op de oogleden aan worden gebracht!

Enzymatische scrub en masker:

Weinig tijd? De PRIORI SKIN DECODED | TTC FX360 NATURAL ENZYME PEEL & MASQUE is een effectief, 99% natuurlijk masker die je huid door de toegevoegde zuren ook meteen exfolieert! Geeft een prachtige doorbloeding en gladde, stralende huid.

Fruitzuur peeling:

Heb je last van onzuiverheden? JANSSEN COSMETICS | OILY SKIN BIO-FRUIT GEL EXFOLIATOR reinigt verstopte poriën en verbetert de structuur van je huid.


2. SERUM, AMPUL OF CAPSULE

Een serum, ampul of capsule bevat de meeste werkstoffen van alle skincare producten, zo veel dat ze ervoor kunnen zorgen dat je huid zichzelf corrigeert (lees verbetert). Gebruik dagelijks onder (dus niet in plaats van!) je dag- en nachtverzorging. Ampullen kun je het beste als kuur gebruiken (minimaal 6 dagen achter elkaar).

Wij adviseren:

NEODERMA heeft 10 serums in het assortiment (waarvan 4 vegan), elk geschikt voor een huidtype of huidprobleem. De NEODERMA | BLUE BLOOD GEL YOUTH INFUSER en NEODERMA | BLUE BLOOD OXYGLOW FACE SERUM zijn unieke serums met een geltextuur. Ze bevatten beide Pefluorodecalin, dit effectieve ingrediënt geeft zuurstof af aan de huid, verbetert het uiterlijk, de gladheid en zachtheid van de huid. Helpt het ontstaan van rimpels te verminderen en de stevigheid en teint te herstellen. Het BLUE BLOOD GEL SERUM kan onder elke gewenste crème of serum aangebracht worden om de effectiviteit van de opvolgende crème of het serum te vergroten.

De 4 serums van PRIORI focussen zich vooral op het verbeteren van de huidstructuur, verminderen van pigment en herstel van je cellen.
JANSSEN COSMETICS heeft tot wel 14 verschillende serums, 2 verschillende capsules en 8 ampullen voor elk huidtype (gevoelige huid, acné huid, gecombineerde huid, etc.)

3. MASKER

Een masker sluit je huid af waardoor je poriën open gaan staan en de werkstoffen van het masker snel in je huid trekken. Na 10 tot 15 minuten is je huid direct weer fris en vitaal. Als je een serum, capsule of ampul aanbrengt en vervolgens een masker dan zullen de werkstoffen van het serum, ampul of de capsule dus nóg beter worden opgenomen door je huid. Een dubbele boost!

JANSSEN COSMETICS heeft 5 maskers vast in het assortiment, geschikt voor de gevoelige, acne, veeleisende en rijpe huid.

NEODERMA heeft 2 maskers voor de droge, vochtarme huid. Daarnaast het NEO-YOUTH INSTANT SMOOTHER FACE MASK (huidverjonging) en één voor het oplichten van je huid (NEO-WHITE PEEL MASK) en verminderen van pigment én het NEO-HYDRO EYE MASK, een masker op gelbasis voor je ogen! Ook heeft NEODERMA een matterend masker voor de gecombineerde huid die de huid weer in balans brengt en een zuiverend masker voor de acne huid en kalmerend masker voor de gevoelige huid.


Het PRIORI SKIN DECODED | LCA FX161 HYDROFILL MASQUE is een luchtig masker geschikt voor elk huidtype en zorgt voor kalmering, hydratatie en huidverheldering. Het PRIORI SKIN DECODED | TTC FX360 NATURAL ENZYME PEEL & MASQUE die door de enzymen ook je huid exfolieert geeft je huid haar natuurlijke glow terug!