Recente wetenschappelijke studies tonen aan: Onze genen bepalen niet alles. Hun activiteit kan worden gestuurd door de levensstijl en door wat wij opnemen, zowel via voeding als via werkzame stoffen die aan de huid worden gevoerd. Wetenschappers verklaren dit fenomeen met een zogenaamde epigenetische wijziging van het genetisch materiaal. Dit zijn chemische patronen op het DNA die bepalen in welke mate de genen in- en uitgeschakeld worden. Dergelijke chemische patronen kunnen bijvoorbeeld optreden vanwege negatieve externe invloeden en leiden tot een duurzame huidveroudering. Daarnaast worden de huidcellen epigenetisch veranderd en verouderen ze ook nog verder bij het wegvallen van stressfactoren.

Het Epigenetic Serum van JANSSEN COSMETICS bevat een anti-verouderingsstof die de epigenetische wijziging* van huidcellen door externe invloeden vermindert en de weerstand tegen stress en de vitaliteit van huidcellen verbetert. Het resultaat: de huid is beter bestand tegen de tekenen des tijds en de jeugdige uitstraling blijft behouden.

* epigenetisch: alle cellen in je lichaam hebben hetzelfde gen. Verschillende genen worden op verschillende tijdstippen geactiveerd of gedeactiveerd. Dit kan gebeuren als gevolg van externe of ecologische effecten. Epigenetica beschrijft de fysiologische** herprogrammering die in de cel voorkomt zonder de DNA-sequentie*** daadwerkelijk te veranderen.

** fysiologisch: houdt zich bezig met de werking van de stofwisseling en de mechanismen ervan

*** sequentie: de volgorde van nucleotiden*** in een DNA- of RNA-macromolecuul

**** nucleotide: een onderdeel van het DNA of het RNA dat uit een base bestaat, een fosfaatmolecuul en een suikermolecuul

Lees verder »