Vind je het lastig om de juiste kleur lipstick te vinden? Hoe doe je dat precies? Het is belangrijk om je lipstick of lipgloss te testen, en dan het liefst op je lippen. Is dat niet mogelijk? Test dan op je vingertop, de kleur van je vingertop komt namelijk dichterbij de kleur van je lippen dan je handpalm.

Heb je echt geen idee welke kleur je mooi staat, beeld je dan in dat er 2 lipsticks voor je staan. Je mag er ééntje kiezen. De ene is fucsia roze de andere is mandarijn oranje. Ook al vind je ze allebei niet mooi, er zal er ééntje zijn waar je je iets meer tot aangetrokken voelt.

Roze?

Dan zal je in de meeste gevallen koele (roze en blauw/rood) kleuren dragen. Kies bij je lipstick of lipgloss voor roze tinten, koel rode kleuren (blauwe ondertoon) en bruin/roze tinten.


CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 10 Ibiza

CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 10 Ibiza


Oranje?

Je voorkeur gaat waarschijnlijk uit naar crème kleurige kleding (in plaats van witte), caramel of oranje met bijvoorbeeld gouden sieraden. Kies bij je lipstick of lipgloss voor oranje (baksteen) rode tinten, warm bruin, perzik nude tinten en brons kleuren.


CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 13 Kuala Lumpur

CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 13 Kuala Lumpur

Er is trouwens een kleine categorie gelukkigen die beide kleuren kan dragen!

Nog steeds een beetje onzeker? Gelukkig zijn er twee kleuren die iedereen kan dragen: mahonie of pruimkleurige tinten. Deze kleuren bevatten als enige zowel koele als warme ondertonen.

De kleur van je huid is alles bepalend of een lipstick of lipgloss je gezicht ophaalt of juist een vale, zieke of koude uitstraling geeft. Kijk goed naar je huidskleur en dan vooral naar de ondertoon van je huid, dit kan geel (warm) zijn of blauw/roze (koel).

Lichte huid

Heb jij een lichte huid? Dan kun je het beste kiezen voor roze en lichte koraalkleurige tinten zoals perzik. Vermijd te donkere kleuren.


CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 2 Bali

CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 6 D.C.

Als je een bleke huid hebt en voor een rode lipstick wilt gaan, kies dan kleuren met een blauwe ondertoon. Heeft je huid een warme ondertoon? Vermijd dan roze en paarstinten. Ben je een koel type, dan kun je deze juist weer heel goed hebben!

Kies bij een nude tint nooit voor een tint lichter dan je huidskleur maar het liefst altijd 1 à 2 tinten donkerder dan je huidskleur.

Medium huid

Heb je medium huid met een gele ondertoon? Dan staat een warme kleur lippenstift jou het beste. Bruine kleuren staan jou goed! Rode/oranje tinten kun je goed hebben maar ook bruin. Wil je eens wat anders? Kies dan voor een oranje of peach kleur.


CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 11 Istanbul

CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 19 Milano

Donkere huid

Een donkere huid kan veel verschillende kleuren hebben. Knalrood en paars staan je heel erg goed. Of wat dacht je van bruin en pruimenkleur. Vermijd oranje en te lichte kleuren.


CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 21 New York City

CTZN Nudiversal Duo Lipstick & Lipgloss Shade 22 Rome

Handig! CTZN heeft elke shade lipstick en lipgloss duo op 9 verschillende huidskleuren aangebracht zodat jij eenvoudig een keuze kunt maken. Bekijk hier alle kleuren en zie wat een lipkleur voor verschil kan maken qua uitstraling, in combinatie met een lichte, medium of donkere huid.

PS. Wij sturen een tester mee van de door jou gekozen kleur lipstick zodat je deze eerst kunt testen en eventueel terug kunt sturen als de kleur je niet bevalt.